Werkwijze van Podozorg Venlo

Behandeling

Om goed advies te kunnen geven welk schoeisel het beste is, maar ook voor het aanmeten van de juiste zool, maken wij gebruik van meerdere technieken en de modernste onderzoeksmethoden, zoals:

Statische meting

Onderzoek met een voetspiegel of het maken van een blauw- druk van uw voeten.

Dynamische meting

Loopanalyse.

Digitale RS scan

Dit is een dynamische meting waarbij de druk onder de voet wordt gemeten en de voetgewrichten in kaart worden gebracht.

Onze basis aanpak is gebaseerd op drie uitgangspunten;

  1. Schoenadvies is belangrijk: een stevig zooltje in een slappe schoen werkt niet. De schoen moet van een goede kwaliteit zijn, anders heeft het zooltje geen enkel nut.
  2. Spierversterkende oefeningen zodat u thuis gericht aan uw herstel kunt werken.
  3. Ondersteuning van zooltjes, specifiek voor uw voeten op maat gemaakt.

Als podoloog, bij Podozorg Venlo, zijn wij ook gespecialiseerd in de adaptietechniek (aanpassingen aan schoenen) en de sportpodologie. We verzorgen niet alleen de voorziening voor in de schoen, we maken ook de aanpassingen voor aan of onder uw (confectie) schoenen.

Als sportpodoloog helpen we de sporter door het leveren van individuele aanpassingen aan sportschoenen, waardoor de sport gezonder beleefd kan worden. Wij zijn zelf actieve sporters en begeleiders binnen de Running Academy. Al tijdens de looptraining analyseren we ieders looptechniek en daar waar nodig kunnen we snel en gericht ingrijpen.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.