Veel voorkomende voetproblemen

Doorgezakte voorvoet

Een van de meest voorkomende voetproblemen is een doorgezakte voorvoet. Als de voorvoet is doorgezakt ervaart u een branderig gevoel onder de voet als gevolg van overbelasting. Dit ontstaat als er niet meer voldoende vetweefsel onder de voet aanwezig is. Door dit gedeelte van de voet te ondersteunen wordt de klacht opgelost en kunt u weer evenwichtig door het leven lopen.

Hielpijn

Een ander veelvoorkomend probleem is hielpijn, een ontsteking van de pees aan het hielbeen. U ervaart dan pijn aan de hiel. De podoloog zorgt voor drukvermindering op de hiel door middel van aanpassingen aan het voetbed. Zelf krijgt u een aantal oefentherapieën zodat door deze gezamenlijke aanpak uw hielspoorprobleem voorspoedig kan genezen.

Voetproblemen bij kinderen

Bij kinderen komen over het algemeen niet echt voetklachten voor. De been ontwikkeling bij kinderen doorloopt enkele fases; eerst heeft een kind meer o-benen, vervolgens x-benen en als laatste ontstaat een rechte beenstand. Mocht de rechte beenstand zich niet goed ontwikkelen dan kunnen vanaf een jaar of acht zool aanpassingen een uitkomst bieden. De behandeling van kinderen bestaat voornamelijk uit het geven van goede adviezen, het controleren en monitoren van de been-, voet- en spierontwikkeling en het geven van spierkrachttraining.

Als uw kind vaak struikelt of valt of niet graag loopt is het zeker verstandig om eens bij ons binnen te lopen. Over het algemeen zijn de klachten vrij eenvoudig op te lossen.

Overige voetproblemen

Andere voetproblemen zijn achillespees aandoeningen, beperkingen in voetgewrichten, teen afwijkingen en houdingsklachten.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.