Schoenaanpassingen bij Podozorg Venlo

Orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen

Wij bieden oplossingen op maat die we toepassen op uw eigen schoenen. Deze aanpassingen worden ook wel orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen (OVAC) genoemd. Schoenaanpassingen is een verzamelbegrip voor alle aanpassingen aan confectieschoenen die een voetklacht verhelpen of verlichten. Vaak is een aanpassing aan bestaande schoenen voldoende om weer optimaal te bewegen zonder voetklachten.

Schoenaanpassingen worden toegepast om:

  • een betere afwikkeling van de voet te krijgen;
  • de voet te onlasten;
  • een stabilere voetstand te krijgen;
  • beenlengte verschil te compenseren;
  • het loopcomfort te verhogen.

stoere stappers

Reumatische voet

Mensen met reuma kunnen baat hebben bij een afwikkeling onder de schoen. Een afwikkeling of afwikkelrol is een extra verdikte en afgeronde zool onder de schoen die de beweging van de voet overneemt. De zool zelf kan ook verstevigd worden. Dit loopt prettiger bij stijfheid van de grote teen (hallux rigidus) of van meerdere tenen.

Eelt onder de voet

Ook bij veel eelt of pijn onder de bal van de voet kan een afwikkeling uitkomst bieden, omdat de voet dan sneller over de pijnlijke plek rolt. Een afwikkelrol in combinatie met een op maat gemaakt voetbed is bijvoorbeeld een goede oplossing om druk onder de voorvoet weg te nemen. Een andere manier om de voet geleidelijk te laten afwikkelen, is een hakafronding. Hierdoor wordt de druk op de knie verminderd tijdens het lopen.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.