Echografie bij Podozorg Venlo

Wat is echografie?

Echografie is een techniek waarmee een echografist in uw lichaam kan kijken. Echografie werkt met geluidsgolven. De geluidsgolven weerkaatsen in het lichaam: zo vormen ze een echo.

Het deel van apparatuur dat tegen de huid geplaatst wordt zendt de geluidsgolven en ontvangt de echo. Echo’s ontstaan in het lichaam waar de ene structuur overgaat in de andere, dus bijvoorbeeld waar een spier begint. Het echoapparaat vangt de echo’s op en de computer verwerkt deze echo’s razendsnel tot een beeld op de monitor. Zo ontstaat een beeld van de structuren onder de huid. Op deze manier kunnen aandoeningen in de voet en enkel vaker zichtbaar worden waardoor we de oorzaak van de klachten duidelijker kunnen verklaren.

echografie

Waarom echografie?

Deze techniek helpt ons om een duidelijk beeld te krijgen bij aandoeningen in de voet of enkel. Ontstekingen en beschadigingen van spieren en pezen kunnen worden aangetoond en daardoor beter behandeld worden.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.